(Traditional) Working Equitation

Vanuit Zuid-Europese traditie is Working Equitation ontstaan. Boeren drijven te paard hun dieren naar een ander stukken land, waarbij ze onderweg hindernissen tegen komen zoals een poort die open moet, een brug over en tussen bomen manoeuvreren.
Op zondag lieten de boeren aan hun concullega’s zien hoe goed hun paard deze hindernissen kan nemen.
Vanuit hier zijn uiteindelijk internationale wedstrijden ontstaan.

Traditional Working Equitation houdt in dat het om een wedstrijd van de traditionele sport gaat. Bij Traditional Working Equitation mag je meteen op elk niveau (Bixie t/m Z-niveau) alle 4 de onderdelen rijden. De 4 verschillende onderdelen zijn een dressuurproef, stijltrail, speedtrail en runderwerk. Deze laatste kan niet overal verreden worden.

Als het om een Working Equitation wedstrijd gaat, dien je eerst een rundercertificaat te behaalt te worden, voordat je aan dit onderdeel kunt deelnemen. Bij Stal Ter Maars bieden wij momenteel geen runderwerk aan.

Bij Working Equitation worden andere niveau’s gehanteerd dan bij een Traditional Working Equitation wedstrijd:

– WE0 Introductieklasse
– WE1 Beginners
– WE2 Lichte klasse
– WE3 Gevorderden klasse
– WE4 Masters

Ook verschilt de wedstrijdkledingkeuze met Traditional Working Equitation.
Lees op de website van Working Equitation Holland meer informatie hierover.


Het is ook mogelijk om gebruik te maken van onze eigen paarden voor (T)WE lessen! Kijk hier voor de (T)WE trainingsmomenten.

Trailtraining op locatie

Ook is het mogelijk dat wij met onze professionele trail van VS Trails bij jou op locatie komen om les te geven. We nemen dan verschillende onderdelen van de trail mee, denk hierbij aan de round-pen, garrocha, de brug en het hek. Hierbij hanteren we wel dat er minimaal 6 deelnemers zijn, de kosten hiervoor zijn 30 euro per half uur voor een privéles. Ook kan er met 2 of 3 ruiters een uur gereden worden voor 60 euro.
Deze kosten zijn nog wel exclusief reiskosten, gerekend vanaf Onstwedde.

Schuiven naar boven